Küçükyalı

Küçükyalı Baymak Kombi Servisi – 0216 370 36 32

Kombi Bakımı
Kombi Arıza

Kombi Sistemlerinin Özellikleri

Doğalgaz ile birlikte su üreten sistemlere kombi adı verilmektedir. Evlerdeki sıcak su üretimini, banyo ve bulaşık suyu gibi suların ısıtılasında da kullanılır. Bu nedenle de şimdilerde birçok evde kombi sistemlerinin kullanıldığını görebiliriz.

Kombi kullanıcıları harcanan doğal gaz miktarını ayarlayabilirler. Hava şartları ve kullanılan alanın büyüklüğü gibi durumlar göz önüne alındığında kombilerin ayarlanması yapılabilir. Bu sistemler sessiz bir şekilde çalışırlar. Bu sayede evler de rahatlıkla kullanılabilirler. Kombiler duvara asılabilmeleri sayesinde alandan tasarruf edilebilme kolaylığı da sağlarlar. Kombi sistemlerinde sıcak su üretimi olduğundan kolayca banyoda da kullanabilirsiniz. Herhangi bir yan ürün olan termosifon ve şofben gibi sistemleri de kullanmanıza gerek kalmaz.

Kombi sistemlerinde yanma tepkimesi olur. Bu nedenle de zehirli gaz çıkma olasılığı son derece yüksektir. Kombilerin bacasız kullanılmaması gerekir. Pencere gibi yollar yoksa yapay baca olan hermetik kombi tercih edilir. Böylece oluşabilecek sıkıntılar engellenmiş olur.

Küçükyalı baymak kombi servisi hizmetlerini tercih ederek oluşabilecek sorunlar karşısında erken çözümler elde etmiş olursunuz. Ayrıca kaliteli bir hizmet alırsınız.

Kombilerde Oluşabilecek Olan Arızalar

Kış mevsimlerinde oldukça kullanılan kombi kimi zaman belirli arızalar gösterebilmektedir. Kombinin sağlıklı bir şekilde çalışabilmesi için kurumsal yerlerden destek almak gerekir. Eğer erkenden önlem alınmazsa ileri de daha kötü sıkıntılar oluşabilmektedir.

Kombilerde kimi zaman belirli arızalar olmaktadır. Bunlar dış faktörler ya da yoğun kullanımdan dolayı parçaların aşınması gibi nedenlerle olabilir. Ayrıca kullanıcı ya da kurulum hatalarından da olabilmektedir.

Kombilerin kurulum hataları onu doğrudan olumsuz bir şekilde etkiler. Bu hatanın olması yanlış plastik boru kaynağı, tesisat kaçağı ve kalitesiz ürünlerin kullanılması gibi sorunlardan kaynaklanabilmektedir.

Kombiye gelen suyun basıncının 1.5 bar olması gerekir. Eğer bir su bardağı su dışarı sızarsa bu durum arızaya neden olmaktadır. Sistemde oluşan su basıncındaki arıza da ciddi bir arıza olarak sayılmaktadır.

Kimi zaman da kombi de kullanıcıdan kaynaklı hatalar görülmektedir. Bu da genel de kullanım kılavuzunun tam olarak okunmamasından kaynaklanır. Eğer önlem alınmazsa da kalıcı sıkıntılar da oluşabilmektedir. Küçükyalı Baymak kombi servisi hizmetlerinden alacağınız destekle arızaları en kısa zamanda giderebilirsiniz.

Kombi Çeşitleri Nelerdir?

Kombilerin belirli türleri bulunur. Bunları başlıca üçe ayırabiliriz;

  • Bacalı kombiler: günümüzde birçok insan evinde bunları kullanmaktadır. Bacalı kombiler gaz yakıtlı şofbenlere benzerler.
  • Hermetik kombiler: bunların çalışma prensibi bacalı olanlara benzer. Fakat hermetik kombilerde sızdırmazlığın sağlanmış olduğu kapalı halde bulunan bir yanma hücresi bulunmaktadır. Böylece cebri hava akışı sağlanır.
  • Yoğuşmalı kombiler: çalışma mekanizmaları konvansiyonel kombilere benzer. Bunlarda su buharı sıcaklığı ısıtmaya dönüştürebilmektedir.

Günümüzde birçok evde bu kombi türlerinden birini tercih eden insanların çoğunluktadır. Daha net bilgileri ilgili markalara bakarak yapabilirsiniz. Kombi ile ilgili arıza durumlarında da geniş servis ağına bağlı markalardan destek alabilirsiniz. Küçükyalı Baymak Kombi Servisi hizmetlerini tercih ederek kaliteli bir hizmet alabilirsiniz.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Call Now Button